» WTF

Demoni i ljudi

Demoni i ljudi

 

 

Ovde će biti navedeni delovi teksta "Demoni i ljudi“, autora Sergeja Ivanova, koji je o ovome, navodno, poslao pismo svim važnim institucijama u Srbiji, još 2001. godine.

 

 

Opsednutost je pojava kada demonski duh preuzme komandu nad čovekovim umom i telom, što znači da, kada čovek nešto govori ili čini, to ne čini on sam, već demon.

 

Kao što je čovekov duh "privezan" za telo, tako se na njega "privezuje" i demon.

 

Kada je demon jači, telom i umom upravija on, mada čovek ima osećaj da sam njima upravlja. Opsednuti čovek uopšte nije svestan da nije gospodar svojih reči i telesnih pokreta.

 

Kada mu se i učini da neko nekako utiče na njega, govori umesto njega i komanduje njegovim postupcima, opsednutost mu ne pada na pamet.

 

Demon uspeva da postigne tajnost tako što se ponaša u skladu sa osobinama domaćina.

 

Pošto u svakom momentu zna šta čovek misli, želi i oseća, on se, sa neznatnim izmenama, ponaša onako kako bi se ponašao slobodan čovek.

 

Kada bi neko to pokušao čoveku da objasni, pokazalo bi se da on “ne želi da sluša takve gluposti", jer bi umesto njega u tom trenutku nastupao demon. 

 

Demon opseda čoveka tek kada on svesno greši.

 

Pošto se opsednutost odnosi samo na telo i um, čovekov duh je i dalje slobodan, a njegova volja stoji iznad demonove.

 

Međutim, ovo je samo teorija, jer čovek, ne interesujući se za istinu, volju ne koristi za svoje stvarno dobro, nego je zloupotrebljava, što daje demonu odrešene ruke da sa njim čini maltene šta hoće. Kada se čovek ne zanima za istinu, to znači da ga sopstveni život baš mnogo ne interesuje, pa tako dopušta demonu da ga uzme u svoje ruke.

 

Inače, demon je stvorenje bez slobodne volje i mora da se ponaša u okvirima volje čoveka. Da nije tako, ne bi ga bilo moguće isterati iz opsednutog čoveka. Međutim, čovekova slobodna volja je vrlo rastegljiv pojam. Ona može da se izrazi na bezbroj načina, pa demon može uvek da bira šta će u konkretnoj situaciji da učini. Činjenica da demon svoje ciljeve postiže lukavošcu, a ne silom, govori o tome da on zavisi od čovekove volje. Kada bi čovek čvrsto odlučio da učini nešto dobro, demon ne bi mogao da uradi suprotno

Međutim, kada bi čovek zaista toliko pazio šta radi, on pod vlast demona nikad ne bi ni stigao.

Suština demonskog "posla" je u tome da testira um čoveku, da mu sugeriše da učini ono što čovek sam nikad ne bi, pa ako se on tome ne usprotivi, rezultat je isti kao da je to bila demonova volja.

Demon se ponaša u skladu sa čovekovim osobinama, zato da bi čovek verovao da to govori i čini on sam, da ne bi reagovao na ono što učini ili kaze demon, jer, kada čovek nimalo ne sumnja da su to njegove reči i dela, on stoji iza njih, čak i kada uvidi da njegovi postupci nisu na mestu.

 

Kako čovek ne bi stao u odbranu “sebe”?

U stvari, njegove reči i postupke brani demon. Demon manipuliše čovekom tako što, uz ono što bi učinio (rekao) čovek, dodaje ponešto svoje, samo po malo…Tako čovek ima utisak da je"glavni". Dodajući stalno pomalo svoga, demon navodi čoveka na ono što je zamislio da ostvari.

 

Ako bi se jednog dana desilo da se demon istera iz opsednutog čoveka, taj gotovo ništa ne bi imao da kaže, jer je ranije demon većinu stvari govorio umesto njega.

 

Zamislimo ljude koji uglavnom ne paze na ono što govore i što im se govori (a takvih je bar 90 odsto) i shvaticemo da demon sa njima može da radi bilo šta.

 

To praktično znači da opsednuti čovek i nije čovek, nego demon, jer on, korak po korak, čini praktično sve što demon želi. On čoveka vodi u pravcu koji odgovara samo njemu, mada izgleda kao da to odgovara i čoveku.

 

Na taj način, "samoopredeljenjem", ljudi postaju političari, naučnici, biznismeni, generali, sveštenici, lekari, bankari i drugi stručnjaci u službi demona.

Tako su demoni u svoje ruke uzeli kompletnu nauku, obrazovni i zdravstveni sistem, politiku, ekonomiju i sva ostala područja ljudskog života.

Posredstvom svih ovih oblasti, demoni ljude zatim iskušavaju na sve moguće načine. Pa, ko ovo ne shvati na vreme, razumeće kada mu od života ostane samo sećanje na život…

 

 

  • Nazad
Komentari

Chat

fenixsite ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.