» WTF

Japanske urbane legende (drugi deo)

Japanske urbane legende (drugi deo)

Ako vas nije uplašilo prvih sedam čudovišta, onda je vreme da se upoznate sa novim koji su podjednako strašni, ako ne i strašniji.

Kekai

Porođaj sam po sebi je dovoljno težak, pre nego što pomislite da možete roditi neku vrstu demona ili stvari. U Japanu, oni se nazivaju Sankei, dok su oni najgori Kekai. U suštini, umesto da rađanje bebe, žena rađa grudvu krvi, mesa i kose, koje iskoči pravo iz vagine i pokušava da se ukopa ispod kuće svoje majke kako bi je ubio kasnije. Nije ni čudo što stopa rađanja u Japanu opada.

Oširoibaba

Jedan od mnogih užasnih žena demona je Oširoibaba. To je smežurana baba koja luta zemljom tražeći devojke i nudi im da isprobaju neke od njenih pudera za lice. Uzimajući šminku od stranaca je uopšte loša ideja, a od stare dame je još gluplja, jer od njenih pudera će vam otpasti lice. Ovo je verzija najjezivije Avon dame.

Itan-Momen

Itan-Momen ne zvuči naročito strašno, ali to je u osnovi živa rolna od pamuka koja luta noću na vetru. Takođe je ogromni sadista, jer ako vas vidi, on će da se obavije oko vašeg vrata i zadavi vas ili zamota oko glave i uguši. Sama ideja da može da vas ubije pamuk na putu do kuće je jeziva.

Izonade

Zamislite ajkulu. Sada zamislite ajkulu čija peraja su kao rende za sir, na primer, ali umesto rendanog sira je tvoje meso. To je Izonade, koja koristi zube i peraja da vas povuče na dno okeana i isecka vas na filete.

Bake-Kuđira

Kada je ubijen kit on može se vratiti kao Bake-Kuđira. To je animirani skelet kita koji živi kao i normalan kit. Ako primetite živog kita smatra se da ste veoma srećni, dok samo jedan pogled na Bake-Kuđiru je dovoljan da vama i vašem selu, gradu donese kugu, glad, vatru i mnoge druge katastrofe.

Kučisake-Ona

Modernije čudovište, Kučisake-ona je žena koja nosi medicinsku masku i pita decu da li je lepa. Jeste lepa, zato deca to i kažu. Kada ukloni masku s lica otkriva usta koja imaju prorez na obe strane, Džoker stil. Onda ona pita da li je još uvek lepa. Ako dete kaže ne, seče ga na pola, a ako dete kaže da, reži njegova usta baš kao njene. U Japanu je zaista sedamdesetih godina nastala velika panika i to je išlo do te mere da su učitelji pratili decu do kuće.

Hisube

Kratki demoni koji izgledaju kao ljudi su mali, ratoborni i loša vest. Ako vidite jednog, umrećete, a oni su i više nego srećni ako ih vidite. Ne pokušavaju ništa, niti se kriju, već lutaju gde žele. Isto tako će pojesti sav patlidžan u vašoj bašti i uništiti vam dvorište jer im se može. Jedini način da izbegnete da ih slučajno vidite je da dobrovoljno ostavite neke patlidžane, ali i tu su šanse 50 prema 50 u najboljem slučaju. Ponekad Hisube će koristiti kadu, ostavljajući za sobom velike količine prljavštine, kose i ološi. Ako izbacite vodu iz kade, Hiosube će te ubiti. Samo kupite novu kadu.
  • Nazad
Komentari
Sendi
Sendi
0
Kekai-ako zivite u Japanu u kuci nemojte da pravite podrum
Oširoibaba-ako ste u Japanu stavite toliko sminke da vam niko ne ponudi jos
Itan-Momen-nema vam spasa
Izonade-Nemojte da plivate u okeanu ako ste u poseti Japanu

Bake-Kuđira -ako ste u Japanu(ili bilo gde)izbegavajte mrtve kitove
Kučisake-Ona -ako ste u Japanu izbegavajte zene sa maskama
Hisube-uvek imajte patlidzan i jos po koju kadu
Skraceno,pokusajte da izbegnete Japan
  • 20/Jun/2016

Chat