» Život i stil

MARICA NA IVICI

MARICA NA IVICI

 

Kod nas je, kao i u većini zamalja sveta, još uvek zabranjeno gajenje kanabisa, mada je dokazano da ova biljka, osim raka, vrlo uspešno leči još oko 600 bolesti. Od čega strahuju svetski tajkuni, zvanična "nauka" i "medicina”, farmaceutski klan i moćni industrijalci? Čega bi uopšte oni mogli da se plaše, osim od gubitka moći i orvelovske kontrole nad populacijom i smanjenja svojih ekstra-profita koji dostižu enormne razmere…

 

 

Farmaceutska industrija postala je industrija smrti, jer na bolesti i smrti zarađuje basnoslovne sume, putem neefikasnih lekova, iako se zna da za iste bolesti postoje prirodni I neškodljivi.

 

U Srbiji godišnje od raka oboli 33.000 ljudi, a 22.000 ih umre, što govori o potpunom neuspehu zvanične medicine da ga izleči. Ali, godišnja zarada od prodaje citostatika, koji se koriste u hemoterapijiji, iznosi preko pet milijardi dolara i stalno je u porastu, jer raste i broj obolelih. Citostatici se i dalje koriste, iako uništavaju i zdrave ćelije, a ne sprečavaju potpuno razvoj ćelija kancera.

 

Pomoću ulja od cvetnih vrhova i listova ženske biljke konoplje, moguće je u potpunosti izlečiti kancer kože, kao i druge vrste tumora, što je dokazano u naučnim studijama, a i ličnim iskustvom Rika Simpsona, Kanađanina koji je tako sebe izlečio od kancera kože. Tu su i njegovi brojni pacijenti koje je besplatno lečio, sve dok mu zasadi indijske konoplje nisu uništeni. Rik Simpson je, po sopstvenoj evidenciji, izlečio uljem od konoplje oko 5.000 ljudi.

 

 

 

 

 

Naučno je dokazano da THC suspstanca, koja se nalazi u ulju od kanabisa, ubija kancerogene ćelije i može u potpunosti da izleči kancer.

 

Nije svaka vrsta konoplje namenjena lečenju. Postoji industrijska, sa veoma niskim sadržajem smole i THC supstance (manje od 3 odsto) i ona nije lekovita, i prirodna konoplja, sa visokim sadržajem smole i THC supstance, u kojoj se, u cvetnim vrhovima ženskih biljaka, nalazi i do 20 do 30 posto THC, koja upravo zbog toga ima lekovita svojstva.

THC supstanca dobijena hemijskim putem ne pokazuje lekovita svojstva koja ima prirodna.

 

Pored medicinskih, postoje i ekonomski razlozi za gajenje i korišćenje prirodne konoplje, odnosno, s duge strane, razlozi zbog kojih se njena proizvodnja uporno zabranjuje I kriminalizuje.

 

Masovno gajenje indijske konoplje uništilo bi kako savremenu farmaciju tako i industriju uopšte. Verovatno je, upravo zbog toga, Konvencijom Ujedinjenih nacija o narkotičkim sredstvima, iz 1961. godine, konoplja proglašena narkotikom opasnim po zdravlje, poput drugih, stvarnih narkotika, kao što je heroin.

 

Za industriju je najveći problem to što se od ove biljke dobija jeftinije i efikasniije gorivo za automobile, koje ne zagađuje atmosferu, kao i bioplastika koja je 10 puta jača od čelika, iako je od njega za jednu trećinu lakša.

 

Henri Ford je načinio svoj prvi komercijalni automobil od konoplje. Na Internetu se može pronaći snimak Forda, kako čekićem pokušava da razbije karoseriju od konoplje i u tome ne uspeva...

 

Masovnom upotrebom konoplje, bila bi ugrožena proizvodnja plastike od nafte i toksičnih otpadaka, koji izazivaju kancer. To su i razlozi zbog čega su industrijalci, uz podršku bankara koji su pravi vlasnici industrije, zabranili ma kakvo sejanje konoplje, u bilo kojoj državi sveta. Za njih je najveći problem to što svako može da gaji konoplju, jer ova biljka uspeva i na pustinjskom zemljištu, bez upotrebe pesticida.

 

 

 

 

Čovek od davnina gaji konoplju, a danas je jedini trenutak u istoriji čovečanstva kada je to zabranjeno.

U Češkoj je pronađeno glineno posuđe, staro 26.000 godina, sa otiskom užeta od konoplje.

Još su stari Kinezi od ove biljke pravili konopce, hartiju i odeću. 

Od konoplje je čak moguće proizvesti beton sa odličnim termoizolacionim svojstvima.

Ona se može koristiti i za izradu biorazgradive plastike, što bi dodatno ugrozilo naftnu industriju smrti .

Od konoplje je, u XIX veku, Levi Štraus načinio prve farmerice, koje su pre nekoliko godina na aukciji prodate za 150.000 dolara. Dok je pamučnu odeću lako otrcati i uništiti, odeća od konoplje se pokazala neuništivom, što bi u velikoj meri ugrozilo tekstilnu industriju, kada bi se, od pamučne, preorijentisala na odeću od konoplje. 

Ova biljka ne samo da može poslužiti za izradu papira, već i nameštaja, čime bi se sprečilo uništavanje šuma, a time i prirode od koje zavisimo… 

 

 

Sa zemljišta veličine 60 puta 60 metara, uzgajanjem konoplje moguće je dobiti 1.800 litara etanola, a presovanjem semenki (koje se mogu koristiti i kao kvalitetna hrana, jer sadrže nezasićene masne kiseline i esencijalne aminokiseline), uz dejstvo enzima, moguće je proizvesti 6.800 litara bio-dizel goriva. Godišnje je za automobil potrebno oko 1.800 litara goriva, a oko 3.800 litara dovoljno je za grejanje prostora i vode u domaćinstvu. Na taj način bi svaki proizvođač mogao da postigne ekonomsku nezavisnost, i to uz očuvanje prirodne sredine.

 

 

 

 

Brojne medicinske studije o lekovitosti konoplje pokazuju da je ona panaceja, odnosno univerzalni lek. To je jedan od razloga zbog čega je i kriminalizovana. Medicinskim studijama dokazano je da čak i inhalacija I pušenje kanabisa dovodi do povlačenja tumora, a da ne govorimo o efektu ulja od konoplje. 

 

Prirodna konoplja, sa visokim sadržajem THC, uspešno može izlečiti ili barem značajno poboljšati stanje kod multiple skleroze, kancera, hipertenzije, arteroskleroze, dijabetesa, AIDS-a, glaukoma, depresije, epilepsije, migrene, glavobolje, astme, svraba, jakih bolova, nesanice, herpesa, mučnine i povraćanja, Alchajmerove bolesti, bipolarnog poremećaja, opekotina, cistične fibroze, hronične opstruktivne plućne bolesti, ekcema, fibromijalgije, upalne bolesti creva, Parkinsonove bolesti itd.

 

 

Prirodna konoplja, sa visokim sadržajem THC, nije narkotik, već ona leči narkotičku zavisnost od drugih, sintetičkih supstanci. To je jedan od razloga zbog čega u vremenima kad se masovno gajila konoplja, nije bilo narkomanije kao masovne bolesti. A to je i razlog zbog čega su oni koji danas vladaju zapadnjačkim svetom i znatne prihode ubiraju od narkotičkog tržišta koje kontrolišu, odlučili da zabrane konoplju, ne bi li napravili mesta za heroin, njihov omiljeni narkotik za masovno sejanje smrti i smanjenje populacije.

 

Ova biljka se nikako ne uklapa u njihove ciljeve, kao što je smanjenje populacije na “zlatnu” milijardu, jer konoplja produžava životni vek i jedan je od malobrojnih lekova protiv teških bolesti koje oni seju po svetu.

 

 

 

  • Nazad
Komentari

Chat

fenixsite ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.