» Život i stil

Poučna priča: Dva prijatelja i stolica

Poučna priča: Dva prijatelja i stolica

Bila tako dva prijatelja. Svako veče sedeli bi kraj vatre na malim tronogim stolicama i razgovarali. No, dogodi se da jedan od njih dobije za šeika. Preseli se, dakle, u kamenu palatu i sedne u visoku stolicu od sedefa. Mnogi mu je narod dolazio i klanjao se novom starešini. Došao i stari prijatelj njegov, sav radostan, preradostan, da mu čestita. Ali ga oholi šeik ne htede odmah pustiti k sebi, nego ga ostavi da čeka nekoliko dana. Najzad, naredi da mu ga dovedu. Skromni prijatelj uđe, a šeik se još više usturi u stolici od sedefa. Prijatelj odmah razumede sve, pa se počne obzirati oko sebe kao da ne vidi šeika. Šeik ga ljutito oslovi i upita šta traži očima.

– Tražim tebe, čoveče, gde si? – odgovori prijatelj.

Zatim tužno dodade:

– Dok si sedeo na maloj stolici nije se videla stolica od čoveka, a sad, eto, ne vidi se čovek od stolice!

Što veća stolica to manji čovek.
  • Nazad
Komentari
BadAss
BadAss
1
moj stav prema takvim ljudima je da me uopšte ne interesuju, bio mi on prijatelj ili neko iz rodbine ako se tako uzdigneš a da posle toga tebe ne interesuju drugi onda si idiot, onda jednostavno neću ni ja tebe da gledam jer pokraj svega treba samo da se seti ko je, šta je bio i odakle je... nije taj ništa bolji od mene i on je čovek od krvi i mesa...
  • 28/Oct/2016
ceca67
ceca67
2
Poučna priča koja me asocira na naše političare.
  • 28/Oct/2016

Chat

fenixsite ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.