» Zanimljivosti

Test: Vaša skrivena ličnost

Test: Vaša skrivena ličnost

 

Svako od nas ima svoju tajnu stranu ličnosti, koja se sa promenljivim intenzitetom odražava kroz naše postupke i ponašanje. Međutim, ova skrivena strana sa sobom nosi i naznake potencijalnih slabosti, destruktivnosti, agresivnosti..., ili predstavlja našu tzv. tamnu stranu…

Odaberite jedan od četiri ponuđena odgovora, onaj koji se najviše uklapa u vaš stav i profil, i zapišite rešenja. Na kraju, pogledajte rezultate testa.

 

1. Progoni vas strašna noćna mora i naglo se budite iz sna jer:

a) gorite u strašnoj vatri ili plamenu.

b) padate sa nepregledne visine i propadate u beskraj ili tamu.

c) progoni vas neprijatelj.

d) davite se.

 

2. Vaš sagovornik iznosi stav sa kojim se ne slažete. Reagujete tako što:

a) ćutke klimate glavom.

b) menjate temu.

c) otvoreno mu se suprotstavljate.

d) uveravate ga u suprotno.

 

3. Za rođendan vam obično poklanjaju:

a) privezak za ključeve.

b) sat.

c) šešir ili kapu.

d) parfem.

 

4. Ponuđene su vam četiri stvari. Koju ćete odabrati?

a) Stari novčić

b) Peščani sat

c) Svetiljku

d) Starinski ključ.

 

5. Da možete kazniti svog najgoreg neprijatelja, verovatno biste:

a) poslali ga u samostan.

b) oduzeli mu ono sto najviše voli.

c) mučili ga spravama za mučenje.

d) osudili ga na večnu samoću.

 

6. Osećali biste se potpuno bespomoćno:

a) da je oko vas beskrajna tama.

b) da ostanete potpuno nepokretni.

c) da vas zatvore u tamnicu iz koje nema izlaza.

d) da ostanete sami na svetu.

 

7. Dobili ste priliku da vam se ispuni jedna želja. Koja je to?

a) Kompletna i savršena promena izgleda

b) Putovanje kroz vreme

c) Beskrajna mladost

d) Mudrost

 

8. Vaša neostvarena fantazija je:

a) da imate moć i budete na vrhu sveta.

b) da postanete uvaženi mađioničar.

c) da, po potrebi, budete nevidljivi.

d) da imate krila.

 

9. Povremeno osećate strah od:

a) neuspeha i nemoći.

b) gubitka i siromaštva.

c) izdaje i prevare.

d) samoće i bolesti.

 

10. Želite da se opustite uz dobar film. Izabraćete:

a) akcioni ili erotski.

b) komediju ili mjuzikl.

c) naučno-fantastični.

d) psihološku dramu ili ljubavni.

 

 

 

 

Rešenje testa 

 

Najviše odgovora pod “a”:

Za vas se najveći životni izazovi kriju u drugim ljudima i u odnosu sa njima; kroz njihove postupke, ponašanje i delovanje. Pokreće vas velika strast, impuls koji se zasniva na čulnosti, strasti, dodiru, hedonizmu, užitku... Mada uglavnom ostavljate utisak snažne osobe (psihički ili fizički), vi u osnovi ne možete bez drugih. Težite ka ekstremima, dozvoljavate drugima da vas usreće, ali takođe i da vas razočaraju i povrede. Za vas faktor iskustva nema veliki uticaj, skloni ste ponavljanju grešaka u novim ili sličnim situacijama, kao i sa novim osobama. Ponekad hodate po tankoj liniji između radosti i tuge, sreće i nesreće, konstruktivnog i destruktivnog…, kao u igrama bez granica. Vama je važno kretati se i ići dalje. U suštini, slabiji ste od onoga kako se predstavljate okolini i drugima. Ponekad ne znate da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka fiksacijama.

 

Najviše odgovora pod “b”:

Imate naglašenu potrebu da istražujete svet oko sebe, ali prvenstveno zbog sebe. Kada ostvarite svoje ciljeve i zadovoljite svoje široke apetite, onda i drugi mogu biti zadovoljni. Užitak, radost i sreću delite sa drugima, ali zauzvrat očekujete neko posebno zadovoljstvo, priznanje ili nagradu. Vrlo ste uporni u svojim namerama i gotovo uvek pronalazite način ili opravdanje da ostvarite svoje ciljeve. Ukoliko ste razočarani, tužni ili povređeni, tražite način da brzo kompenzujete gubitak i potisnete svoju slabost. Učite iz svojih iskustava, ali ponekad, zbog skrivene slabosti, popustite pred novim izazovom. U suštini, jači ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima. Drugi su vam potrebni da biste znali da stanete u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka različitim sublimacijama.

 

Najviše odgovora pod “c”:

Već na prvi pogled ostavljate utisak neobičnim stilom ponašanja. Privlače vas nesvakidašnje situacije, ekstremi, ponekad želite da preskočite pravila ili postavljene granice. Nesvesno funkcionišete po principu: kada je dobro vama – dobro je i drugima, kada je loše vama – drugima je još gore. Imate zavidnu energiju, ali nije vam lako kontrolisati je. Pokreće vas mogućnost za radost, užitak, i sreću. Vaša unutrašnja težnja za promenom jača je od potrebe da se skrasite. Kada ste razočarani, tužni ili povređeni, činite sve što je potrebno da eliminišete neugodan osećaj. Učite na svojim greškama i realno gledate na svet oko sebe. Prekidi, odricanje i kažnjavanje su cena koju plaćate ili naplaćujete za različite propuste. U suštini, slabiji ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima. Skloni ste različitim opsesijama.

 

Najviše odgovora pod “d”:

Kod vas je naglašena izuzetna maštovitost i emotivnost, ali upravo ta emotivna preosetljivost predstavlja i vašu najslabiju stranu. Ukoliko svoju energiju usmeravate ka afirmaciji i zadovoljstvu i ako imate harmoničan odnos sa drugima, vi predstavljate beskrajni izvor radosti. Ali, ako doživite razočarenje, bol i patnju, okrećete se od drugih i postajete skloni (samo)kažnjavanju. Duboko u sebi težite kompletnom razvoju svoje ličnosti i zadovoljenju svojih potreba za savršenstvom. U suštini, jači ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima. Imate sjajan instinkt za samoodržanjem, odličan osećaj za opasnost ili nevolju. Kada se nađete u neprijatnoj situaciji, jer ste tražili novi izazov, iskustvo ili čak nešto nemoguće, vrlo brzo se snađete. Znate da se zaustavite u kritičnom trenutku, a ako želite, umete da zaustavite i druge. Imate naglašenu sklonost ka fantazijama.

 

 

  • Nazad
Komentari
strelac
C 5 x a ostalo je šareno.
Bilo je malo muke da se odlučim za neki odgovor, ni jedan mi nije ležao. ali sam se snašla.
  • 07/Aug/2017
delikates
Haha, kod mene "d" za "dve glave" prednjači nad "b", a "a" i "c" samo po jedno...
  • 07/Aug/2017
ceca67
ceca67
-1
"b"
  • 07/Aug/2017

Chat

fenixsite ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.