» Svet filma

The Dark Tower (2017)

The Dark Tower (2017)

 

 

Mračna kula

 

 

Režija: Nikolaj Arsel

 

Scenario: Nikolaj Arsel, Akiva Goldsman…, po pričama iz knjiga Stivena Kinga

 

Žanr: Avantura, Fantazija, Sci-fi

 

Glumci: Metju Mekonahi, Idris Elba, Ketrin Vinik…

 

Premijera: 17. februar 2017. godine

 

 

 

 

 

 

 

 

Radnja filma “Mračna kula” bazirana je na popularnoj seriji knjiga Stivena Kinga, ali, po samim izjavama njihovog autora, koji je učestvovao u izradi scenarija, predstojeći film neće biti obična adaptacija knjiga, već će imati veliki broj svojih specifičnosti.

 

Film prati priču o svojevrsnom vitezu, graničaru i revolverašu Rolandu Dešanu, glavnom pozitivnom liku, koji tumara pustinjskim predelima, koji su nalik na nekadašnji Divlji zapad, u potrazi za Mračnom kulom, negde na graničnom području poznatog vremena i prostora, sa nadom da će, ako je pronađe, uspeti da spase svoj umirući svet od propadanja.

 

Po Kingovim knjigama, drugi glavni lik je misteriozni mađioničar, negativac, poznat samo kao Čovek u crnom, koji beži preko pustinje, dok ga revolveraš sledi.

 

U svojoj poteri preko pustinje, pune demona i raznih sumnjivih stvorenja, Dešam se sreće sa likovima koji mogu da mu dođu glave, ali među svim zlom, nailazi i na dobro.

 

Sprijateljuje se sa dečakom Džejkom, sa kojim zajedno nastavlja misiju.

 

Dok oni jure za Čovekom u crnom, on nosi Rolandovu dušu u svom džepu…

 

 

 

  • Nazad
Komentari
BadAss
BadAss
0
Sivđa mi se opis, videćemo da li će i film...
  • 03/Jul/2016

Chat

fenixsite ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.