• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Životinjsko carstvo » Životinje » Najčešće greške u dresuri pasa
Najčešće greške u dresuri pasa
NLO Offline
16 postova
Reputacija: 1
Pokloni: 4
Vip
Datum: Sreda, 26/Apr/2017, 05:04 | Post # 1
Vrlo često vlasnici pasa nesvesno prave greške u dresuri koje dovode do lošeg ponašanja i zaoštravanja odnosa. Pročitajte u kojim slučajevima najčešće grešimo…

1. Zvučite kao “pokvarena ploča”
“Sedi! Sedi! Sedi!” Ako mislite da će se komanda jednostavno urezati u mozak vaše psa, varate se. Ponavljanje komande zapravo ima suprotan efekat. Kada na nju ne reaguje, to zapravo izaziva da pas ignoriše vlasnika. Obavezno dajte psu poslasticu svaki put kada se ponaša dobro.

2. Glasni ste!
Dresura psa može biti zaista frustrirajuća, ali podizanje tona više će zbuniti vašeg ljubimca. Umetsto toga, kada osetite da ste nervozni, udahnite duboko i stabilizujte ton.

3. Konfuzni ste
Korišćenje nekoliko fraza za istu komandu može zaista da zbuni psa i uspori proces obuke. Uskladite komandu i gest rukom za svaki zadatak koji želite da pas izvrši.

4. Niste inovativni
Ukoliko vaš pas nije motivisan nagradom, neće vas slušati i naporno raditi. Morate biti inovativniji. Istražite koja se niskokalorična poslastica zaista sviđa vašem psu kako bi bio fokusiran na učenje.
5. Niste dobar par
Odabir psa uz neadekvatan stil života vlasnika može dovesti do stalnih nesuglasica. Zato, pre nego što udomite psa, dobro razmislite koliko slobodnog vremena imate i koliko ste zaista aktivni.

6. Potcenjujete promenu okruženja
Ako dresirate svog psa u zatvroenom prostoru, ne očekujte od njega da obavlja iste komanda i kada je napolju. Budite spremni da istu lekciju učite više puta.

7. Niste svesni starosti psa
Jednogodišnji pas velike rase ekvivalent je adolescentu, dok je jednogodišnji pas male rase na mentalnom nivou mlade odrasle osobe, objašnjavaju stručnjaci. Zato je važno razumeti da velike rase sazrevaju sporije nego male, i neke faze uzrasta mogu potrajati duže kod nekih pasa.

A kako vi dresirate vašeg psa?


Istina je negde tamo! :D
Profil Cover
Forum » Životinjsko carstvo » Životinje » Najčešće greške u dresuri pasa
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: